Oferta
„KOMINKOWY SPICHLERZ”
JABŁEK WPRAWDZIE NIE RODZĘ, LECZ MIĘ PAN TAK KŁADZIE
JAKO SZCZEP NAJPŁODNIEJSZY W HESPERYSKIM SADZIE….
Jan Kochanowski „ Na lipę”
W naszym Spichlerzowym, pięknym sadzie, w przeciwieństwie do lipy z fraszki Jana z Czarnolasu, „rządzą” drzewa owocowe a przede wszystkim stare, unikalne jabłonie – renety. Owoce Królowej Jabłek są twarde, o charakterystycznym winno-kwaskowatym smaku i aromacie, nieporównywalnym do innych.
Kto kocha szarlotkę, ten wie.
Jednak „ Nie samymi jabłkami człowiek żyje”. Pielęgnujemy także liczne śliwy węgierki, grusze i orzechy włoskie.
Amatorów „owoców prosto z drzewa” zapraszamy zatem na „ekospotkania” z sadownikiem od lipca do października, przetwory zaś - soki, konfitury i czatneje są dostępne w naszym gospodarstwie przez cały rok, na miejscu i w wysyłce.
Kto miał okazję posmakować któregoś z naszych przetworów na pewno poświadczy, że są …..pyszne, zdrowe i w 100% naturalne.
Swój smak i aromat zawdzięczają nasłonecznieniu naszej górskiej działki, krystalicznie czystej atmosferze i wodzie jak również miłości z jaką podchodzimy do pracy w naszym gospodarstwie.
W odległości 100 m od Spichlerza zaczyna się piękny, mieszany, grzybowy las.
Dla przyjaciół, którzy chcieliby spędzić parę dni obcując z przyrodą w tym sadem, poznać tajniki gotowania, przetwarzania a przede wszystkim odpocząć, mamy przygotowane słoneczne pokoje wieloosobowe.
Na koniec już, wracając do Kochanowskiego i lipy – mamy, piękne lipy okalają Spichlerz od zachodu, ich kwiatostany zbieramy na przełomie czerwca i lipca na zimową herbatkę dla Was.